אז נדלקתם על הספורט המטורף הזה אחרי שראיתם את הגולשים עפים לגובה, עשיתם קורס ומה שנשאר לכם עכשיו הוא לקנות ציוד קייט קייט סרפינג ולרוץ לים לגלוש.
ציוד קייט מורכב מהרבה פריטים: חופה, בר, טרפז, גלשן ועוד. יהיו כאלה שיעדיפו לקנות את כל החבילה קומפלט ממקור אחד ויהיו כאלה שיקנו פריטים שונים ממקומות שונים, בין אם מדובר על ציוד קייט יד שנייה או ציוד חדש או משומש מחנות גלישה.
אבל לפני שאתם קונים ציוד קייט סרפינג, יש כמה דברים שחשוב מאוד לדעת בתור מתחילים בכל מה שקשור בהתאמה של הציוד הנכון עבורכם.
איך אני יודע איזה קייט אני צריך?
יש כמה שאלות שגולש מתחיל צריך לשאול את עצמו כדי לדעת איזה קייט הוא צריך:
כמה הוא שוקל?
איפה הוא מתכנן לגלוש רוב הזמן?
מהו סגנון הגלישה שהוא שואף אליו?
סביר להניח שבמהלך קורס הקייט כתלמידים קיבלתם רקע ומושג לגבי הקייט המתאים עבורכם מבחינת המידה.
רוב הגולשים המתחילים בארץ ייקחו מידת קייט בטווח של 9-11 מטר. תמיד עדיף להיות עם יותר מקייט אחד כדי לכסות כמה שיותר טווחי רוחות וימי רוח וגם עבור הבטיחות והנוחות שלכם בגלישה. אבל אם בתור התחלה אתם מעדיפים לרכוש או לשכור רק קייט אחד, הטבלה הזו תוכל לתת לכם מושג לגבי התאמת מידת הקייט על פי משקל הגולש בטווח רוחות שבו בעיקר רוב הגולשים נוהגים לגלוש:
מידת קייט במ"ר | משקל הגולש בק"ג |
8 | 59 |
9 | 66 |
10 | 74 |
11 | 81 |
12 | 88 |
13 | 96 |
14 | 103 |
15 | 110 |
כמובן שמדובר בנתונים טכניים שהם לא מקובעים ואפשר לפי שיקולים שונים ללכת על מידה אחת מעל או מתחת. לדוגמה, דבר נוסף שישפיע על גודל הקייט שתצטרכו הוא היכן אתם מתכננים לגלוש רוב הזמן. יש הבדל בין טווח הרוחות הממוצע בים התיכון לבין אילת. אם אתם יודעים שייצא לכם לגלוש בעיקר באחד מהספוטים לאורך החופים בים התיכון, כמו חוף בית ינאי, חוף פולג או המבצר בעתלית – ייתכן שתעדיפו לקחת בהתחלה מידה אחת גדולה יותר מהטבלה ואם אתם גרים באילת – אז מידה אחת קטנה יותר מכיוון שעוצמת הרוח הממוצעת בעונה ביום עם רוח היא גבוהה יותר ברוב המקרים.
לגבי סוג הקייט, ישנם שייפים (מבנה/מתאר) שונים של קייטים בהתאם לסגנון הגלישה. קייטים שמתאימים לפרייסטייל, לגלישת קייט בגלים ועוד.
תוכלו לקרוא על זה עוד בכתבה שלנו: איזה סוגים של עפיפונים קיימים ומה ההבדלים ביניהם
הקייטים שבעיקר יתאימו למתחילים הם קייטים שנמצאים בקטגוריית האולאראונד – לכל מותג יש לפחות דגם אחד שעונה להגדרה הזו. בדרך כלל מדובר על קייטים פתוחים יותר בשייפ שלהם, כאלה עם טווח רוחות רחב, יציבות באוויר, הנפה קלה מהמים ובשנים האחרונות המגמה היא לייצר קייטים עם לחץ בר נמוך – כל אלה הופכים את הקייטים האלו ליותר נוחים ומתאימים יותר למתחילים.
דוגמאות לקייטים שקיימים בשוק שעונים להגדרה של קייט allaround:
Cabrinha Switchblade, Duotone Evo, Core XR, Cabrinha Switchblade, North Orbit, F-One Bandit Slingshot Rally, Liquid Force NV, Ozone Edge, Crazyfly Sculp
איזה גלשן אני צריך?
הרוב הגדול של הגולשים מתחילים עם גלשן מסוג Twin Tip וזהו גם הגלשן שאיתו אתם לומדים בקורס – גלשן שניתן לגלוש איתו לשני הכיוונים ועם רפידות שמתחברות לרגליים. כמו בחופות, כך גם הגלשנים לקייט מגיעים בשייפ ואאוטליין שונים בהתאם לסגנון הגלישה וישנם גלשנים שמבחינת הצורה שלהם יתאימו יותר למתחילים. חשוב מאוד להתחיל עם גלשן שמיועד/שמתאים למתחילים כדי לייצר לעצמכם את התנאים הטובים ביותר כדי התקדם בקצב שאתם רוצים.
גלשן שמתאים למתחילים הוא כזה שכמה שיותר מפני השטח שלו נוגעים במים, לכן עדיף שיהיה בתחתית שלו שטוח יחסית ועם רוקר מתון (הרוקר הוא העומק של הצורה הקשתית של הגלשן).
לגבי מידות הגלשן – מכיוון שישנה חשיבות שיהיה יותר מגע בין פני שטח הגלשן למים כדי לשפר את היציבות ואת יכולת החידוד (דבר שהוא קריטי להתחלה ולהתקדמות) העדיפות תהיה לגלשן עם מידות גדולות יחסית באורך ובעיקר ברוחב הגלשן.
בדרך כלל יהיה מדובר על גלשנים במידות האלה :אורך 136-140 ס"מ ורוחב 42-43 ס"מ.
גלשנים שיתאימו יותר למתחילים יהיו רחבים יותר גם בקצוות הגלשן, מה שאומר שההפרשים ברוחב הגלשן בין הקצה שלו לחלק המרכזי שלו הם קטנים יותר.
ציוד קייט חדש או יד שנייה?
בסופו של דבר מדובר על עיניין של תקציב ותמיד כיף להתחדש בציוד מהניילונים וכזה שעדיין לא גלשו עליו ומקבלים ציוד תקין לגמרי ללא שחיקה כלל. אבל בהרבה מהמקרים מי שסיימו קורס קייט יעדיפו לקנות ציוד קייט יד 2 מכיוון שככל הנראה כמתחילים ייצא להם להפיל את הקייט די הרבה במים וגם על החוף והם מפחדים להרוס ציוד חדש ובנוסף הם רוצים לראות אם הם באמת מתמידים.
כשבוחרים ציוד יד שנייה חשוב לבחור ציוד שהוא לא מאוד ישן ושיהיה תקין מכיוון שהבטיחות היא מעל הכל בספורט הזה. אף אחד לא רוצה למצוא את עצמו בעומק עם חוט שנקרא בגלל שהוא כבר שחוק וישן וחשוב גם לשים לב לתיקונים מהותיים שיכולים לפגוע באיכות הגלישה או לגרום לכך שהציוד ייצא משימוש מהר מדי. ברוב הגדול של המקרים תיקונים שנעשו במקצועיות כן יאפשרו שימוש בקייט ללא חשש.
דברים שחשוב לשים לב אליהם כשקונים ציוד יד שנייה ממי שמוכר את הציוד הקודם שלו הם:
האם סוג ודגם הקייט מתאים לכם כמתחילים ולשימושים שלכם?
האם יש סימני שחיקה מהותיים בבד או בבידון שמעידים על בד מאוד חלש שיכול להיהרס במהירות?
האם ישנם קרעים או חתכים שמצריכים תיקון?
לוודא שאין דליפות של אויר מהקייט בגלל חורים בחופה והבידונים או דליפה מאחת הפיות של הקייט.
יש מועדונים וגם חנויות לציוד קייט סרפינג שמוכרות ציוד משומש וכך אתם יכולים למצוא אצלם יותר מגוון ומי שייעץ לכם ויעזור לכם בהתאמה של הציוד וגם גמישות ברכישה מבחינת אפשרויות התשלום.
מה לגבי השכרה של ציוד קייט?
ברוב הגדול של המקרים גולשי קייט רוכשים את הציוד שלהם ושוק ההשכרה של ציוד קייט, בעיקר בארץ הוא פחות נפוץ, אבל קיים בעיקר במועדונים גדולים או באילת – ששם תחום הספורט הימי מאורגן יותר בגלל תנאים מעולים ומספר ימי רוח גדול לאורך השנה והאופי התיירותי של העיר.
אפשרות השכרה של ציוד יכולה להתאים למי שסיים קורס ועדיין לא קנה ציוד או עדיין רוצה לוודא שהוא מתחבר לספורט, מי שגולש מספר קטן מאוד של ימים בשנה (לא קורה אצל הרוב הגודל, הספורט הזה פשוט ממכר) או מי שטס לחופשה בחו"ל ולא רוצה להיסחב עם כל הציוד מהארץ.
אבל השכרה של ציוד קייט היא דבר די יקר ברוב המקרים בכל העולם, ויהיו מקומות שהשכרת ציוד קייט לכמה שעות תעלה יותר מעלות של לילה במלון, השכרת רכב ליום או אפילו יותר משניהם יחד. וביחד עם העובדה שברוב המקומות בארץ האופציה הזו פחות קיימת או נפוצה, רכישה של ציוד תהיה הרבה יותר כדאית ברוב המקרים.
אפשרות נוספת וייחודית בעולם הקייט היא מה שניתן למצוא באתר שלנו Kiteleas שמביא את מהפכת הליסינג בתחום ציוד הקייט סרפינג.
כך בתור גולשים, בין אם מדובר על גולשים מתחילים או מתקדמים, אתם יכולים תמיד לגלוש על הציוד הכי חדש והכי מתקדם, להרכיב חבילות לציוד קייט במקום מקצועי, עם ניסיון רב ומוניטין של מצוינות בשירות, להינות ממגוון הטבות לרוכשי חבילת קייטליס וכל זה בגמישות ובאפשרות רכישה שיכולה להתאים לכל כיס.